a
a

www.deytero.gr - 12/02/2008

Μια βραδιά αφιερωμένη στις κακοποιημένες γυναίκες

Η Τάνια Τσανακλίδου αφιερώνει μια βραδιά στις κακοποιημένες γυναίκες την Δευτέρα 3 Μαρτίου στο ΜΕΤΡΟ πραγματοποιώντας μια παράσταση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Διακεκριμένες γυναίκες όπως η Χάρις Αλεξίου, η Μαρία Φανραντούρη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου , η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Γλυκερία, η Ανδριάνα Μπάμπαλη ,η Μελίνα Κανά , η Γιώτα Νέγκα, η Μελίνα Ασλανίδου θα προσφέρουν αγαπημένα προσωπικά αντικείμενα στη δημοπρασία που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Τάνιας Τσανακλίδου. Συντονιστές της δημοπρασίας, ο Σάκης Μπουλάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Τα χρήματα από την παράσταση και την δημοπρασία θα διατεθούν στο Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης. Υποστηρικτής της προσπάθειας το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7.

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι μια γυναικεία οργάνωση βάσης με εθελοντικό χαρακτήρα, που λειτουργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δίκτυο εργάζεται ώστε να συντονίσει και να εισαγάγει δράσεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέλη του Δικτύου είναι ομάδες γυναικών και οργανώσεις που λειτουργούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συμμετέχουν σε εκστρατείες που έχουν ως στόχο να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή πολιτική για τα θέματα ισότητας.

Στους στόχους του Δικτύου περιλαμβάνονται: ίσα δικαιώματα και ανθρώπινα δικαιώματα και για τα δύο φύλα, εστιάζοντας κυρίως στην προσωπική και οικονομική ανάπτυξη(ενδυνάμωση-συμμετοχή) των κοινωνικά αποκλεισμένων γυναικών, ιδιαίτερα στο βαθμό που επηρεάζονται από τις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης έχει έναν τομέα νεότητας που στοχεύει στη στήριξη της διαφορετικότητας και την ενδυνάμωση των νέων μέσα από σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες.

Μας αφορά όλους. Να είστε εκεί!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα αξιολογη πρωτοβουλια..Συγχαρητηρια και στις κυριες που θα προσφερουν τα αντικειμενα, μακαρι να υπαρχει τεραστια ανταποκριση!

Ελλη απο Θεσσαλονικη

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΔΗΣ είπε...

Ένα μεγάλο Εύγε από εμένα για την εκδήλωση. Η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και αφυπνιστεί γύρω από το πρόβλημα αυτό καθώς τα κρούσματα, σύμφωνα με κάποιες σταστικές, αυξάνουν διαρκώς.

Και πάλι Εύγε...

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακομα φορα η Τανια αποδεικνυει πως ο καλλιτεχνης πρωτα απο ολα και πριν απο ολα οφειλει να ενδιαφερεται για την κοινωνια στην οποια ζει.Εκτος των αλλων λοιπον την αγαπαμε και γι αυτο γιατι φωναζει πως το να παραμενεις ανθρωπος ειναι ο μονος ουσιαστικος στοχος.