a
a

Μακεδονία - 11/10/2009

Τάνια Τσανακλίδου: Όταν οι άνθρωποι έχουν ταλέντο... καταφέρνουν να κάνουν τα πάντα!

Χρόνια τώρα η Τάνια Τσανακλίδου μας προσφέρει τραγούδια που πηγάζουν από την ψυχή της. Πέρσι το χειμώνα συναντήθηκε επί σκηνής με τη Μάρθα Φριντζήλα, μια εξαιρετική φωνή -και θεατρική σκηνοθέτιδα- που έγινε ευρέως γνωστή από τις συναυλίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Έφτιαξαν ένα πρόγραμμα με μεράκι και, αφού όλο το καλοκαίρι ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα, τώρα το φέρνουν και στη Θεσσαλονίκη, στον Μύλο.

της Έλσας Σπυριδοπούλου

"Δύσκολα θα το αποχωριστούμε αυτό το πρόγραμμα" εξομολογήθηκε σε συνομιλία μας η Τάνια Τσανακλίδου. Είναι γεμάτο μελωδίες και λόγια αγαπημένα, που "ντύνουν" με τη μαεστρία τους ο πιανίστας Τάκης Φαραζής και ο ακορντεονίστας Παναγιώτης Τσεβάς.
Διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι σμίγουν μέσα από έναν βασικό κώδικα: το θέατρο. "Νιώθω τρομερή ασφάλεια με τη Μάρθα, γιατί έχουμε την ετοιμότητα που έχει ένας ηθοποιός”, σημείωσε. Ούτως ή άλλως όμως, “αν οι άνθρωποι έχουν ταλέντο, διάθεση για δουλειά και δεν είναι κομπλεξικοί, καταφέρνουν να κάνουν τα πάντα!".
Οι δυο τους καταθέτουν στη σκηνή την αλήθεια τους. Και επειδή σήμερα, "σ’ αυτόν τον ψεύτικο και ιλουστρασιόν κόσμο που ζούμε, η αλήθεια λείπει, μόλις την αναγνωρίζουμε την αποδεχόμαστε και ανοιγόμαστε", υποστηρίζει η ερμηνεύτρια.

ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Η Τάνια Τσανακλίδου δεν επαναπαύεται. Άνθρωπος ανήσυχος, αναζητά το ελπιδοφόρο. Ακόμη και μέσα σε μια θολή πολιτική πραγματικότητα. "Εγώ συνειδητά δεν πήγα να ψηφίσω, γιατί κανένας τους δεν με έπεισε" παραδέχεται με ειλικρίνεια. "Υπάρχει λοιπόν ένα 30% που απείχαμε και ένα 10% που μετακινείται επιλέγοντας ποιος θα το κυβερνήσει. Δεν είναι προσηλωμένοι σε ένα κόμμα. Κάθονται και σκέφτονται: τι είδαμε, τι πάθαμε, πού μπορούμε να ελπίσουμε; Αυτό υποχρεωτικά θα κάνει τους κυβερνώντες πιο σοβαρούς ως προς τις κατευθύνσεις τους και ως προς τον τρόπο που θα χειριστούν την εμπιστοσύνη μας. Κι αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι", τόνισε.
Βέβαια, υπάρχει και ένα... εμπόδιο. "Ακόμη και αν οι κυβερνώντες είναι έντιμοι -και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Καραμανλής έντιμοι είναι-, το θέμα είναι τι λαμόγια υπάρχουν γύρω γύρω! Εγώ θα ευχηθώ καλή δύναμη στον Παπανδρέου και μια συμβουλή: Πρέπει να μάθει ελληνικά!".

ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
Εκτός από τις συναυλίες, ετοιμάζει και δίσκο. Έπειτα από εννέα χρόνια δισκογραφικής απουσίας, στις 26 Οκτωβρίου κυκλοφορεί η νέα της δουλειά. "Προσωπογραφία" ο τίτλος της, με υπογραφές των Άκη Δήμου, Ελεάννας Βραχάλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.ά. “Ήρθαν και με συνάντησαν αυτά τα τραγούδια. Δεν έχω εξάλλου την αγωνία να κάνω δίσκο. Ξέρω πως όταν κάτι είναι να συμβεί, συμβαίνει. Απλώς την ώρα που με συναντούν έχω τα αυτάκια μου ανοιχτά και μετά σηκώνω τα μανίκια και στρώνομαι στη δουλειά”, σημειώνει γελώντας.
Ο δίσκος αυτός είναι η ίδια. "Και με τους ήχους μου και με τις σκέψεις μου. Και υπάρχει και ένα κρυφό τραγούδι που έκανε ρεμίξ ο αγαπημένος μου Μιχάλης Δέλτα, με τον οποίο έχουμε ένα υλικό και ελπίζω κάποια στιγμή να βγει κι αυτό στο φως", λέει, δίνοντάς μας μια γεύση για το μέλλον. Επιπλέον, από Φεβρουάριο θα παρουσιάζει στην Αθήνα ένα ροκ καμπαρέ που ονειρεύεται χρόνια, παρέα με τον Μπλέιν Ράινεγκερ από τους Tuxedomoon. Μέχρι τότε, ετοιμαστείτε για συναυλίες "ακριβώς στις 9.30 μ.μ."! Όσοι αργήσετε θα χάσετε...

Μύλος (Ανδρ. Γεωργίου 56). Από 12 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην Αποθήκη, Τάνια Τσανακλίδου και Μάρθα Φριντζήλα, στις 9.30 μ.μ. Τιμή εισόδου: 20 ευρώ με ποτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: