a
a

Τα Νέα - 06/12/2004

«Σαν μια παρέα που τραγουδάει στον δρόμο»

του Χάρη Ποντίδα

H Τάνια σκηνοθετεί Τάνια στο «Μετρό». Τσανακλίδου σε σόλο παράσταση, με μπουζούκι, κιθάρα και ακορντεόν. One woman show όπως το 1998 με το υπέροχο «Μουσικό Κουτί», όπως πέρυσι με το «Λύκε Λύκε είσαι εδώ» στο Μετρό - μια παράσταση που «κυκλοφόρησε» από στόμα σε στόμα, και στο τέλος άφησε το στίγμα της σαν ένα εξαιρετικό γεγονός της περυσινής σεζόν.

Φέτος η Τάνια δοκιμάζει κάτι «εντελώς διαφορετικό», όπως μας λέει, που θα παίζεται και πάλι Δευτέρες και Τρίτες στο «Μετρό». Τρεις μουσικοί - Μανόλης Καραντίνης, Γιάννης Παπαζαχαριάκης και Παναγιώτης Τσεβάς - και η Τάνια σε μια παράσταση που σκέφτηκε και σκηνοθετεί η ίδια με πρωταγωνίστρια την... ίδια. «Αλλά μη φανταστείτε ότι έχει καμία σχέση με το περσινό. Ουδεμία. Εκεί είναι και η πρόκληση άλλωστε. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα».

Δηλαδή;

«Πέρυσι ήταν πειραγμένα όλα τα τραγούδια, και υπήρχε πολύς ηλεκτρονικός ήχος. Φέτος θα είναι πιο ήσυχα τα πράγματα... Μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν. Σα να έχουμε βγει στον δρόμο... Όχι γιατί δεν έχουμε πού να πάμε, αλλά γιατί μας αρέσει ο δρόμος. Σαν μια παρέα που λέει τα τραγούδια της. Και θα λέω και πολλά λαϊκά, που δεν το κάνω συνήθως...».

Πάντα υπάρχει ένας μύθος μέσα στο κεφάλι σου. Τουλάχιστον για τον «Λύκο» κάτι τέτοιο είχα καταλάβει...

«Πέρυσι ακούγοντας από το μαγνητοφωνάκι μου κάποιες πρόβες, συνειδητοποίησα ότι όλα τα τραγούδια έχουν μια μυθοπλασία και κάπου σε οδηγούν... Φέτος πάντως ο μύθος μου είναι ότι η κοκκινοσκουφίτσα τα έφτιαξε με έναν πλούσιο και την κοπάνησε κι εμείς κάνουμε καντάδες στον λύκο που κλαίει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: